Az elektromos hálózat ismét működik Lattakiában az izraeli agresszió után

A szíriai Energiaügyi Minisztérium bejelentette, hogy Lattakia kormányzóság teljes területén működik az elektromos hálózat miután helyreállították a károkat, melyet az izraeli támadások okoztak a rendszerben.

Az energiaügyi miniszter Mohamed Zuhair Kharbutli nyilatkozatában kijelentette, hogy a minisztérium helyreállította az áramszolgáltatást Lattakia kormányzóság egész területén, miután az Lattakia város egyes részein megszakadt a kormányzóságot ért ellenséges támadás következtében. Ugyanis károk keletkeztek a 66 KW-os magas feszültségű vezetékben.

A miniszter kijelentette, hogy a minisztérium helyreállító egységei azonnal a helyszínre vonultak és elkezdték az említett vezeték helyreállítását.

A támadás azonban jelentős károkat okozott az elektromos állomásban Saqubeen falu közelében, Lattakia város külterületén.

A korábbi hírek szerint ugyanis Lattakia város ellen rakéta támadást hajtott végre a cionista ellenség. Orosz források szerint négy darab izraeli F-16-os vadászgép intézett rakéta támadást a városban és környékén található szíriai célpontok ellen, azonban a szíriai légvédelem a kilőtt rakéták jelentős többségét még a levegőben megsemmisítette.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑