Az emirátus terrorizmus elleni erői izraeli tisztektől kapnak kiképzést

Az egyesült arab emirátusi fegyveres erők terrorellenes gyakorlatokat végeztek izraeli tisztek segítségével, miután azok félnek a terrorfenyegetettségtől.

Tájékozott források azt állítják – áll az almasdarnews ügynökség egyik cikkében- hogy az Izrael biztonságáért felelős izraeli különleges erők számos tisztje és tagja március 25.-én elutazott az Emirátusokba, azért hogy speciális képzést adjanak a királyság fegyveres erőinek.

A maguk részéről a megfigyelők úgy érezték, hogy a gyakorlatok fő oka az arab királyság különleges erők teljesítményének segítése és javítása. Az emirátusiak ugyanis félnek a terrorista fenyegetettségtől az országukban, különösen az után, hogy az Iszlám Állam megfenyegette az őket, terrorakciókat fognak véghezvinni az Egyesült Arab Emirátusokban.

Az emirátusi légkörben feszültség és szorongás van, ezért úgy döntött a vezetés, hogy Izraellel közösen hadgyakorlatokat tartanak, melyeknek célja, a terroristák beáramlásának megfékezése az országba, és a lehető leghatékonyabb fellépés ellenük.

A forrás megemlíti, hogy nem ez az első alkalom, hogy arab-öböl menti állam kihasználja Izrael segítségét. Voltak korábban titkos kiképzések a szaúdiak részére is.

Orientalista.hu – Syriana

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑