Cadmus fordítás Cadmus

Az ENSZ és partnerei Szíriában fokozzák segélyezési műveleteiket

2020. 06. 13.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete és partnerei fokozzák segélyezési műveleteiket Szíria-szerte, hogy elláthassanak több mint 11 millió embert a legalapvetőbb közszükségleti cikkekkel – mondta pénteken New Yorkban Antonio Guterres ENSZ-főtitkár szóvivője.

Kampányuk keretében erőfeszítéseket tesznek azért, hogy megfékezzék a koronavírus-járvány továbbterjedését Szíriából, s hogy a határokon keresztül kulcsfontosságú segítséget nyújthassanak – részletezte műveleteiket Stephane Dujarric szóvivő, hozzátéve, hogy segélykampányuk az ország jelenleg is konfliktus sújtotta észak-nyugati részére irányul.

“Idén, a január-márciusi időszakban az ENSZ és partnerei havonta átlagosan 6,2 millió nélkülöző szíriaihoz tudták eljuttatni segélyadományaikat úgy a kormány, mint az iszlamisták által ellenőrzött területeken” – fejtette ki Dujarric.

“Ez a segítség életeket ment, de ennél még többet kell tennünk.”

A romló gazdasági helyzet és a feketepiaci valutaárfolyamok szélsőséges ingadozása tovább súlyosbította a kilenc éve tartó háború következményeivel küszködő szíriai családok helyzetét – mondta el a szóvivő pénteki, szokásos sajtótájékoztatóján.

Az ENSZ Világélelmezési Programjának tisztségviselői előzőleg arra figyelmeztettek, hogy Szíriában gyors ütemben romlik az élelmiszer-ellátás. Adataik szerint jelenleg 9,3 millió szíriai élelmezése bizonytalan, ami azt jelenti, hogy fél év alatt 1,4 millióval nőtt az élelmiszer-segélyekre szorulók száma az országban.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑