2019. 05. 05.

Az EU programot indít északkelet-szíriai területek stabilizálására

Az Európai Unió 18 millió euró (mintegy 5,8 milliárd forint) értékű programot indít az Iszlám Állam terrorszervezet által korábban elfoglalt, majd nemzetközi összefogással felszabadított északkelet-szíriai területek stabilizálására – közölte Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökön.

Mint elmondta, a stabilitást és a békét támogató finanszírozás a terrorszervezet egyik bástyájának számító Rakka városában, valamint a szintén északkelet-szíriai Deir Ezzor tartományban egyebek mellett olyan alapvető szolgáltatások nyújtásához járul hozzá, mint a romok bontása és a vízellátás biztosítása.

Aláhúzta, a program hozzájárul a humanitárius erőfeszítésekhez a felszabadult területeken élő közösségek biztonságának megerősítése és megőrzése által.

Mivel a mintegy kilenc éven át tartó konfliktus sok szenvedést és a súlyos humanitárius válságot okozott, a program sikere fontos lépés a terrorszervezet fenyegetésének teljes felszámolása felé, amely az Európai Unió prioritásai közé tartozik – tette hozzá Mogherini.

Profitline.hu

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑