Cadmus fordítás Cadmus

Az EU további 325 millió eurós humanitárius segélyt nyújt a törökországi menekülteknek

2021. 12. 03.

Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy további 325 millió euró támogatást nyújt a Törökországban tartózkodó menekülteknek, alapvető szükségleteik fedezésére.

A bizottság az Európai Unió sürgősségi szociális védőháló (ESSN) nevű programjának keretében a török állami rendszerben regisztrált menekültek bankkártyájára történő havi készpénzátutalásokon keresztül folyósítja a támogatást.

A készpénzsegélyprogram lehető teszi, hogy a menekültek kifizethessék lakbérüket vagy annak egy részét, a közlekedést, a számlákat, az élelmiszereket és a gyógyszereket. A Nemzetközi Vöröskereszt és a Török Vörös Félhold Társasággal való partnerségnek és a török kormánnyal való szoros együttműködésnek köszönhetően az országban több mint 1,5 millió menekült részesül ESSN-támogatásban.

A csütörtökön bejelentett finanszírozás része annak a 3 milliárd eurós támogatási csomagnak, amelyet a bizottság és az uniós tagországok kormányait képviselő Tanács június végén hozott nyilvánosságra.

A világ országai közül Törökországban él a legtöbb menekült, mintegy 4 millió ember. Közülük mintegy 3,7 millióan szíriaiak, akik az országukban zajló konfliktus elől menekültek el. A törökországi menekültek túlnyomó többsége táborokon kívül él.

MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑