Cadmus fordítás Cadmus

Az indiai rendőrség hét embert tartóztatott le a pakisztáni krikettgyőzelem megünneplése miatt

2021. 11. 01.

 

Az indiai rendőrség letartóztatott hét muszlim fiatalt, mert állítólag ünnepelték Pakisztán győzelmét India ellen egy vasárnapi krikettmérkőzésen – közölte a Liner.hu.

Yogi Adityanath, Uttar Pradesh állam vezető minisztere, a Bharatiya Janata párt magas rangú személye egy tweetben közölte, hogy hármukat felbujtással vádolhatják, a kiberterrorizmus és a „csoportok közötti ellenségeskedés elősegítése“ vádjain felül, amelyekkel a rendőrség a szerdai letartóztatások után vádolta meg őket.

Egy másik vezető BJP-politikus, Sidharth Nath Singh szövetségi kabinetminiszter az NDTV hírcsatornának azt mondta, hogy az Uttar Prades-i rendőrség a lehető legszigorúbban fog fellépni bárki ellen, aki ünnepelt India veresége után a vasárnapi dubaji T20-as krikett-világbajnokságon rendezett mérkőzés után.

A The Guardian szerint a fiatalok közül hárman, Arsheed Yousuf, Inayat Altaf Sheikh és Showkat Ahmed Ganai az agrai Raja Balwant Singh College mérnökhallgatói és kasmíri származásúak. Azzal is vádolják őket, hogy a közösségi médiában Pakisztánt támogató üzeneteket tettek közzé, ezért a főiskola felfüggesztette őket. A másik három fiatalt Bareillyben, egyet pedig Lucknowban tartóztattak le.

Liner.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑