Cadmus fordítás Cadmus

Az iraki Nujabaa mozgalom készen áll az Izrael elleni háborúra

2019. 12. 02.

Az iraki Al-Nujabaa mozgalom szóvivője, az orosz Demir Nazarov újságíró számára azt nyilatkozta, hogy készen állnak megvívni bármilyen háborút az ún. ,,Izrael állam,, ellen.

Az orosz újságíró kérdése az volt, hogy a Nujabaa mozgalom részt venne e egy Izrael és Libanon, vagy Szíria között zajló háborúban. A mozgalom szóvivője azonban elmondta, hogy vallási és morális kötelességnek érzik, hogy harcoljanak a megszálló izraeli rezsim ellen. Éppen ezért kiállnak minden olyan ellenálló mozgalom mellett, mint a Hezbollah.

Nasr Al-Shammari, a mozgalom szóvivője a következőt nyilatkozta:

,,A Hezbollah, vagy Szíria bármilyen háborúja esetén a cionista rezsimmel, megtiszteltetésnek érezzük, ha a frontvonalban harcolhatunk Izrael ellen. Ezzel visszaállítva az arab és muszlim népek jogait.,,

Al-Shammari e mellett bírálta Törökország jelenleg folyó műveleteit Szíriában, mivel ezzel megsérti a nemzetközi jogot és Szíria szuverenitását. Szerinte Szíriának mindent meg kell tennie szuverenitásának védelme céljából, Törökországnak pedig ki kell vonulnia a megszállt területekről.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑