Cadmus fordítás Cadmus

Az iraki rendőrség biztosítja a Bagdadban zajló megemlékezéseket

Délelőtt az iraki rendőrség megkezdte a Bagdadban zajló megemlékezések biztosítását. A mai napon (január 3) van ugyanis a Qasem Suleimani tábornok és Abu Mahdi Al-Mohandes iraki politikus ellen elkövetett amerikai gyilkosság első évfordulója.

Majid Al-Mousavi vezérőrnagy, Bagdad rendőrfőkapitánya bejelentette, hogy a rendőrség által erre a célra létrehozott Operatív Parancsnokság felügyeli a mártírok emlékére történő megemlékezéseket.

Tariq Ismail vezérőrnagy, a bagdadi közlekedésrendészet parancsnoka a sajtó számára elmondta, hogy a megemlékezések és felvonulások miatt több utat lezártak Bagdad Al-Karkh és Al-Rusafa városrészeiben.

Az iraki fővárosban ugyanis több megemlékezést tartanak és számos rendezvényt jelentettek be Qasem Suleimani és Abu Mahdi Al-Mohandes mártírhalálának első évfordulójára. Az amerikai megszállók attól tartanak, hogy a Zóld Zóna és az ott található nagykövetségük ellen is történhetnek támadások.

A 2020 január 3-án történt amerikai gyilkosság után ugyanis az Iráni Forradalmi Gárda rakétatámadást intézett az amerikai megszállók egyik iraki bázisa ellen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑