Az iráni elnök továbbra is fontosnak tartja az egészségügyi szabályok betartását

Hassan Rouhani iráni elnök a Saed Namaki egészségügyi miniszterrel folytatott telefonbeszélgetés során elmondta, hogy továbbra is fontosnak tartja a korábban meghozott egészségügyi óvintézkedések betartását, mellyel az ország a koronavírus járvány ellen védekezik.

Az elnök azt is elmondta, hogy a médiának jelentős szerepe van a járvány terjedésének megakadályozásában. Ezen kívül azt is elmondta, hogy a korlátozások enyhítése miatt megnövekedett forgalom miatt vigyázni kell, hogy nehogy a járvány egy második hulláma is kitörjön.

A sajtó számára azt nyilatkozta, hogy na az irániak nem veszik komolyan az intézkedéseket az ország teljes területén akkor a járvány újra kitörhet. Egy újabb járvány kitörése pedig ismét negatív hatással lenne az iráni gazdaságra.

Éppen ezért az állami hivatalnokokon kívül a lakosságnak is támogatnia kell a hatóságok küzdelmét a járvány terjedése elleni küzdelemben.

Irán egyes déli és nyugati tartományában ugyanis úgy tűnik, hogy újra kitör a járvány, hiszen az utóbbi időszakban ismét növekedett a koronavírussal fertőzött személyek száma. Éppen ezért Saed Namaki egészségügyi miniszter elmondta, hogy ezekben a tartományokban speciális egészségügyi csoportokat hoztak létre, melyek segítik a lakosság egészségügyi ellenőrzését.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑