Cadmus fordítás Cadmus

Az iráni külügyminiszterrel találkozott a Hamász vezetője Katarban

2023. 10. 31.

A Hamász palesztin szervezet politikai irodájának vezetője és az iráni külügyminiszter kedden Katarban megbeszélést folytatott a Hamász ellenőrzése alatt álló Gázai övezetben zajló fegyveres konfliktus fejleményeiről.

Iszmáíl Haníje Hamász-vezető és Hoszein Amirabdollahián iráni tárcavezető az október 7-én kezdődött konfliktus kezdete óta már másodjára egyeztetett Dohában.

Amirabdollahián az Irna állami hírügynökség jelentése szerint úgy fogalmazott, hogy a közel-keleti régió fontos döntés küszöbén áll. Úgy vélte, hogy a palesztin ellenállás egyértelmű győztesként áll a téren. “A cionista rezsim összeomlott” – hangoztatta.

Katar 15 éve a Hamász egyik legfontosabb támogatója a térségben, és az országban élő Haníjét és Amirabdollahiánt Tamím bin Hamad Ál Száni emír is fogadta a nap folyamán.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint nyolcezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek.

MTI

Megosztom:

, , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑