Cadmus fordítás Cadmus

Az Iszlám Állam propagandáját terjesztő gyanúsítottat állítottak elő Spanyolországban

Radikalizálódás gyanúja, valamint dzsihadista propaganda internetes terjesztése miatt egy férfit előállítottak a spanyol hatóságok Madridban – közölte az Európai Unió rendőri együttműködést koordináló szervezete (Europol) pénteken.

A hágai központú uniós szervezet tájékoztatása szerint a marokkó származású gyanúsított a közösségi média felületein dicsőítette az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet és tevékenységét.

Informatikus végzetsége révén névtelenül férhetett hozzá a dzsihadista tartalmakhoz. Közvetlenül lépett kapcsolatba a terrorszervezet szíriai harcosaival. Szélsőségesen radikalizálódott, azonosult a terrorista csoport szellemiségével, teljes mértékben igazolva erőszakos cselekedeteiket – közölték.

Az Iszlám Állam szunnita dzsihadista terrorszervezet működési területe elsősorban Irak nyugati részére és Szíria keleti részére koncentrálódik. A világ több országából, köztük számos Európai országból csatlakoztak hozzá önkéntesek. Franciaország mellett Belgiumból csatlakoztak a legtöbben Európából a terroristákhoz. A 2015 novemberben Párizsban és a 2016 márciusban Brüsszelben elkövetett merényleteket is az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára.

MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑