Cadmus fordítás Cadmus

Az Iszlám Dzsihád gázai bázisait bombázta az izraeli légierő

2018. 10. 28.

Percekkel az Izraeli Védelmi Erők nyilatkozatát követően, hogy Szíria és Irán áll az Iszlám Dzsihád rakétatámadásai mögött, ismét megszólaltak a szirénák a déli határ közösségeiben. Az izraeli hadsereg öt rakétaindítást azonosított, melyből négyet szétlőtt a Vaskupola.

A légierő válaszul megtorlócsapásokat indított a Gázai övezetben nyolc Iszlám Dzsihádhoz tartozó célpont ellen három különálló katonai bázison, többek között fegyvergyártó létesítményeket és egy iskola közelében lévő cementgyárat is lebombáztak, melyben a terroralagutak építéséhez szükséges anyagokat gyártották.

Pénteken és szombaton a 37 légiriadó során összesen 34 rakétát lőttek ki Gázából Izraelre, ebből 13-at szétlőtt a Vaskupola, kettő nem jutott át a határon, a többi pedig nyílt területen landolt.

A hadsereg megtorlásul 95 Hamász és Iszlám Dzsihád katonai pozíciót támadott az övezetben.

Avigdor Liberman szombat reggel helyzetértékelést tartott Gadi Eisenkot vezérkari főnökkel és a vezérkar magas rangú tisztjeivel a hadsereg Tel-Aviv-i központjában.

A mai utolsó támadást megelőzően az Iszlám Dzsihád további rakétakilövésekkel fenyegetett. Az izraeli válaszcsapások után viszont azt állította, hogy Egyiptom közvetítésével tűzszünet lépett érvénybe, a hírt Izrael nem kommentálta.

“Az Iszlám Dzsihád vezetése és egyiptomi testvéreink megállapodtak abban, hogy azonnali hatállyal tűzszünet lép életbe,” közölte Daoud Sehab szóvivő. “Az Iszlám Dzsihád tartani fogja magát a tűzszünethez, amíg a megszállás (Izrael) is ugyanígy tesz.”

Újkelet nyomán

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑