Cadmus fordítás Cadmus

Az izraeli hadseregnek jelentős veszteségei vannak Khan Younis térségében

2024. 02. 13.

Az izraeli média szerint az izraeli hadsereg az utóbbi napokban nehéz helyzetbe került a Gáza övezetben, hiszen jelentős veszteségeket szenvedtek Khan Younis térségében ahol a palesztin ellenállók rajtuk ütöttek.

Az izraeli médián kívül a palesztin ellenálló csoportok is számolnak be izraeli veszteségekről. Minden nap érkeznek hírek halott és súlyosan sebesült izraeli katonákról.

A Khan Younis mellett történ rajtaütés esetében is több halott izraeli katonáról szóltak a hírek. Az azt megelőző napon pedig 7 izraeli katona esett el a Gázai-övezetben. Az október eleje óta a likvidált izraeli katonák száma már több mint 500 fő.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint 28 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 70 ezret. Az ENSZ adatai szerint már legkevesebb 1,7 millió gázai – az övezetben élők több mint 80 százaléka – menekült el otthonából.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑