Cadmus fordítás Cadmus

Az izraeli hírszerzés vezetője magas rangú bahreini biztonsági tisztségviselőkkel találkozott

Joszi Kohen, az izraeli Moszad külföldi titkosszolgálat vezetője bahreini hivatali partnerével, Ádel bin Halifa al-Fadillal és Ahmed bin Abdulaziz al-Halifával, a bahreini biztonsági szolgálat vezetőjével találkozott szerdán a királyságban tett látogatása alkalmával – közölte a BNA állami hírügynökség csütörtökön.

A szűkszavú tájékoztatás szerint Kohen partnereivel “a közös érdeklődésre számot tartó ügyek” mellett az együttműködés kilátásairól egyeztetett. A felek kiemelték a múlt hónapban aláírt békemegállapodás szerepét Izrael és Bahrein között a térség stabilitása, a regionális béke megőrzése és az együttműködés új lehetőségeinek megnyitása szempontjából.

Kohen látogatását egy napig titokban tartották.

Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek szeptember 15-én az Egyesült Államok közvetítésével létrejött – Ábrahám Egyezmény néven ismertté vált – megállapodást írtak alá Washingtonban Izraellel arról, hogy teljes mértékben rendezik kapcsolataikat egymással

. Az egyezmény az egyik legnagyobb horderejű megállapodás arab országok és Izrael között az elmúlt negyedszázadban.

Bahrein és az Egyesült Arab Emírségek az első Perzsa(Arab)-öbölbeli országok, amelyek megállapodást írtak alá Izraellel. Rajtuk kívül Egyiptom (1979-ben) és Jordánia (1994-ben) normalizálta kapcsolatait Izraellel az arab országok közül.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑