Cadmus fordítás Cadmus

Az izraeli kíméletlen és kegyetlen bűncselekményet elítélését szorgalmazta az iráni Hamenei ajatolláh

Irán legfőbb vallási és politika vezetője, Ali Hamenei ajatolláh kedden felszólított minden országot, hogy ítélje el az Izrael által a palesztinok ellen elkövetett “kíméletlen és kegyetlen bűncselekményeket”.

Hamenei az iráni állami televízió jelentése szerint kijelentette: minden állam kötelessége, hogy elítélje “ezt az ördögi, bűnös, kíméletlen és kegyetlen” izraeli fellépést.

A palesztinoknak “erősnek kell lenniük, ellen kell állniuk és szembe kell szállniuk (Izraellel), hogy arra kényszerítsék a másik felet: hagyjon fel a bűncselekménnyel és adja meg magát azoknak, akiknek igazuk van és tisztességesek” – mondta a legfőbb iráni vezető.

Hamenei hozzátette: “Ezekkel a bűnözőkkel csakis az erő nyelvén lehet beszélni”.

Irán Izraelt ellenségként kezeli és támogatja a térségbeli Izrael-ellenes szervezeteket, így a Gázai övezetben a Hamászt és az Iszlám Dzsihádot.

Izrael kedden fokozta a Gázai övezet elleni légitámadásokat, azt követően, hogy második napja hullottak palesztin rakéták Izraelre az egyre mélyülő konfliktusban, amelynek a palesztinok körében legalább huszonnyolc, Izraelben pedig két halottja van.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑