Cadmus fordítás Cadmus

Az or­szág ve­ze­tő­jé­nek is tet­szett a li­ba­noni musz­li­mo­kat érintő íté­let

2018. 02. 15.

Egy li­ba­noni bí­ró­sá­gon olyan íté­let szü­le­tett, ame­lyet még az or­szág mi­nisz­ter­el­nöke is meg­di­csért.

A három 16 és 18 év közötti fiatalnak azért kellett bíróság elé állnia, mert meggyalázták a kereszténységet. A bírónő olyan ítéletet szabott ki a tinédzserekre, amit soha nem fognak elfelejteni. Az ítélethirdetéskor ugyanis szó sem volt szabadságvesztésről, sem pénzbüntetésről.

A bírónő ehelyett inkább arra kötelezte a muszlim fiatalokat, hogy tanulják meg kívülről a Korán azon 200 bekezdésből álló szakaszát, amely az iszlám vallás toleranciájáról, illetve a Szűz Mária iránti tiszteletről szól.

A bírónő az ítéletet olyannyira komoly gondolta, hogy csak a tanulás feltételével ereszti a három fiatalt szabadlábra. Az ítélethirdetés hamar bejárta a libanoni sajtót. Az üggyel kapcsolatban még az ország miniszterelnöke is kifejtette véleményét. Saad Hariri a twitteren dicsérte a bírónő döntését, melyet a fiatalok számára a tolerancia és a vallások közötti tisztelet leckéjének nevezett – írja a Welt.

Libanonban 18 hivatalosan elismert vallás létezik, a bevándorlás és a kevés gyermek születése miatt az elmúlt években 39 százalékra csökkent az országban élő keresztények száma.

Orientalista.hu – Ripost

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑