Cadmus fordítás Cadmus

Az örmény fővárosban tovább nőtt a piacon történt robbanás halálos áldozatainak száma

2022. 08. 16.

Tizenhatra nőtt a jereváni Surmali piacon történt, még mindig ismeretlen eredetű robbanás halálos áldozatainak száma, 18 embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván – közölte kedden az örmény rendkívüli helyzetek minisztériuma.

A hatóságok több mint 60 sérültről számoltak be, a helyszínen mintegy 350 mentőorvos dolgozott. A robbanás vasárnap kora délután történt a piacon, amikor hagyományosan nagy a forgalom.

Egyes lapok szemtanúkra hivatkozva arról számoltak be, hogy a robbanás olyan helyen történt, ahol tűzijátékokat, petárdákat tároltak.

A hatóságok kizárták a merénylet lehetőségét, és bejelentették, hogy vizsgálatot indítanak a gyúlékony termékek tárolása és a tűzvédelmi szabályok gondatlans megsértése miatt.

A mintegy hárommillió lakosú kis kaukázusi ország, Örményország még mindig küzd a vesztes háború következményeivel, amelyet 2020-ban a szomszédos Azerbajdzsánnal vívott, valamint az azt követő súlyos politikai válsággal.

A helyzetet jól jellemzi az az idegesség, amely miatt nem sokkal a Surmalu piacon történt robbanás után a jereváni metrót bombariadó miatt kiürítették. A hatóságok később arról számoltak be, hogy nem találtak robbanószerkezetet a metróban.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑