Cadmus fordítás Cadmus

Az orosz légierő megsemmisítette a dzsihadisták egyik fegyverraktárát Idlebben

2019. 03. 14.

Az orosz légierő szerdán megsemmisítette a Hajat Tahrír AL-Sham nevű dzsihadista szövetség egyik hadianyagraktárát az északnyugat-szíriai Idleb tartomány azonos nevű székvárosában, a létesítményben a többi között harci célokra használt, pilóta nélküli szerkezeteket tároltak a szélsőségesek – közölte a moszkvai védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint a precíziós csapást Törökországgal egyeztetve hajtotta végre az orosz légierő.

Az orosz védelmi tárca közölte: több forrás által is megerősített információk szerint az előző nap nagy mennyiségű csapásmérő drónt helyeztek el a raktárban.

„A terroristák arra készültek, hogy a Hmejmímben működő orosz katonai bázis elleni légi támadáshoz használják fel őket” – hangsúlyozta a minisztérium.

Idleb tartomány nagy részét az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez kötődő ernyőszervezet, a Hajat Tahrir Al-Sham tartja ellenőrzése alatt.

2017-ben ott hozták létre az északi feszültségcsökkentési övezetet, ahová azokat a terroristákat szállították át családjaikkal, akik nem voltak hajlandók letenni a fegyvert és békét kötni a Szíriai Arab Hadsereggel és a Damaszkuszi kormánnyal.

A szíriai rendezésben érdekelt Ankara és Moszkva tavaly szeptember 17-én állapodott meg arról, hogy 15-20 kilométer széles sávban létrehoz egy demilitarizált ütközőövezetet Idlebben, a a szíriai csapatokat és az iszlamistákat elválasztó demarkációs vonal mentén.

A megállapodás célja az volt, hogy elejét vegyék a Szíriai Arab Hadsereg akkoriban tervezett nagyszabású offenzívájának.

MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑