Az oroszok megvédik Palmyrát a Rakkából érkező terroristáktól

Az Orosz Fegyveres Erők meg fogják akadályozni az ISIS terrorszervezet kontingenseinek Al-Rakkaból Palmyra felé történő visszavonulását.

A Szíriában állomásozó orosz haderőcsoportosítás parancsnokai intézkedéseket tettek arra, hogy megakadályozzák az “Iszlám Államnak” nevezett terrorszervezet Al-Rakkából Palmyra felé történő visszavonulását, amely délre fekszik, közölte az Orosz Honvédelmi Minisztérium.

“Több független csatornán keresztül megerősített adatok azt sugallják, hogy az úgynevezett Szíriai Demokratikus Erők (SDF) szervezetéhez tartozó egyes kurd egységek parancsnokai és az ISIS terrorszervezet térségben működő kontingenseinek vezetői megállapodtak egy úgynevezett déli biztonsági folyosó megnyitásában.” – jelentette be a minisztériumi forrás.

“A terroristák akadálytalan visszavonulásra kaptak lehetőséget azzal a feltétellel, hogy Palmyra felé fognak haladni.”– tette hozzá.

A hírszerzési adatok alapján a szíriai orosz haderőcsoportosítás parancsnoksága azonnal intézkedéseket foganatosított, hogy megakadályozza a vahhabita terrorista csoportok délre szivárgását, közölte a minisztérium képviselője.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑