Cadmus fordítás Cadmus

Az Orvosok Határok Nélkül felfüggesztette tevékenységét Mozambik északi részében

2020. 06. 06.

Felfüggesztette a tevékenységét Mozambik északi részében pénteki bejelentése szerint az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű segélyszervezet, miután iszlamista fegyveresek megtámadtak egy várost a térségben.

Az MSF arról számolt be, hogy a terroristák május 28-án több lakóházat, üzletet, iskolát, illetve kormányzati épületet felgyújtottak a Cabo Delgado tartománybeli Macomiában, és súlyosan megrongálódott a szervezet központja is.
A tájékoztatás szerint az MSF huszonhét munkatársa a közeli bozótosba menekült, és két napon keresztül ott rejtőzködött, így egyikük sem sérült meg.

Az al-Shabaab dzsihadista szervezet már 2017 októbere óta hajt végre támadásokat a Tanzániával határos tartományban, de jelen van az Iszlám Állam terrorcsoport is, amely az utóbbi hetekben rövid időre több település felett is átvette az ellenőrzést.

A segélyszervezet helyi vezetője közölte, hogy ezrek bujkálnak a szabadban azóta is, sokan félnek hazatérni otthonukba.

Az erőszakcselekményekben több mint 1100 ember, köztük 700 civil vesztette életét Cabo Delgadóban az utóbbi két és fél évben. Mintegy 200 ezren pedig lakóhelyük elhagyására kényszerültek.

MTI

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑