Cadmus fordítás Cadmus

Az uniós szankciók is tovább ösztönzik a bevándorlást

2018. 05. 02.

Az Alternatíva Németországnak párt szerint az EU Szíria ellen hozott szankciói csak tovább ösztönzik a bevándorlást, pedig a biztonsági helyzet alapján már hazatérhetnének a szíriai menekültek.

Az AfD tagjai hetekkel ezelőtt ellátogattak Damaszkuszba, hogy elsőkézből származó tapasztalatot szerezzenek arról, lehetséges-e már a szíriai menekültek hazaküldése. A látogatás során a német delegáció tagjai biztonságban érezték magukat, emellett meggyőződtek arról, hogy a nagyvárosokban a helyi lakosság is biztonságban él, emiatt Németország már biztonsággal hazaküldhetné a szíriai menekülteket.

Christian Blex a Szputnyik hírügynökségnek nyilatkozva azt mondta, a fővárosban már semmi nem zavarja meg a normális életet. Bár néha történnek kisebb terrorellenes műveletek a külvárosi területeken, az emberek élete visszatért a normális kerékvágásba, összességében újra élhetővé vált a főváros.

“Az emberek az utcán nyugodtnak tűntek, teljesen normális hétköznapi élet zajlik az utcákon. A biztonsági helyzet jónak tűnik, Damaszkuszt már nem éri el a terroristák tüzérsége, bombáktól és rakétáktól már nem kell tartani a fővárosban” – mondta.

Elmondása szerint az ehhez hasonló helyszíni látogatások amiatt fontosak, mert láthatóvá válik, hogy nem helyénvaló az az érvelés, miszerint a biztonsági helyzet miatt menedékjogot kellene adni a Szíriából érkező tömegeknek. A német hatóságok ehelyett megkezdhetnék a szíriai migránsok hazaküldését, és az Európai Unió fel kellene ismerje, hogy szankciók helyett inkább az ország újjáépítésében kellene segédkezzen.

Blex elmondása szerint az Európai Unió szankciói nem a kormányt sújtják, hanem az átlagos szíriai állampolgár életét nehezítik meg, emellett lehetetlenné teszi a segélyszervezetek működését is. Az AfD hivatalos álláspontja, hogy Németország el kell törölje a Szíria elleni szankciókat, mert a gazdasági nyomásgyakorlás csak az Európai Unióra nehezedő migrációs nyomást fokozza.

Hídfő.ru

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑