Cadmus fordítás Cadmus

Az unitáriusok is csatlakoznak az Ökumenikus Segélyszervezet iraki segélyprogramjához

2018. 07. 03.

A Magyarországi Unitárius Egyház is csatlakozik az Ökumenikus Segélyszervezetnek a háború után hazatelepülő iraki családokat, köztük kiemelten az üldözött keresztényeket segítő országos adománygyűjtéséhez – tájékoztatta a segélyszervezet kedden az MTI-t.

 Tudatták: az unitárius egyház minden gyülekezete gyűjtést hirdet a következő hetekben, és egy vasárnapi perselypénzt ajánl fel, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet által támogatott családok esélyt kapjanak a szülőföldjükön maradásra, az újrakezdésre. Az egyház a gyülekezetek felajánlott adományait további támogatással kiegészítve adja majd át a segélyszervezetnek.

Emlékeztettek: az Ökumenikus Segélyszervezet június 20-án indította el a háború után hazatelepülő iraki családokat segítő országos adománygyűjtését.

 A kezdeményezéshez elsőként a Magyarországi Evangélikus Egyház csatlakozott, valamint több, történelmi egyházhoz tartozó médium is segít, hogy a felhívás minél több, az üldözött keresztények támogatására nyitott adományozóhoz eljusson.

Azt írták: a 1353-as adományvonalat a kampány kezdete óta már mintegy 16 ezren hívták, csaknem 4 millió forint adományt ajánlva fel a meghirdetett célokra. A magyar humanitárius szervezet családok házait teszi újra lakhatóvá, iskolákat épít újjá, visszatelepülőket segítő központot működtet, valamint élelmiszerrel és tárgyi adományokkal is segít.

Az iraki segélyprogramot a 1353-as adományvonal tárcsázásával hívásonként 250 forinttal, a www.segelyszervezet.hu oldalon pedig online adományozással lehet támogatni.

Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑