Cadmus fordítás Cadmus
  • Szíriai konfliktus

  • Palesztin – izraeli konfliktus

  • Török választások

  • Örmény-azeri konfliktus

  • Legolvasottabb híreink

  • Tajvani konfliktus

  • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

  • Jemeni polgárháború

  • Terrorhullám a Száhel-övezetben

  • Időjárás

Azbej Tristan támogatott iskolákat keresett fel Ghánában, sportlétesítményt adott át

2021. 07. 02.

Támogatott iskolákat keresett fel és sportlétesítményt adott át Ghánában Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára, aki útjáról telefonon számolt be pénteken az MTI-nek.

Elmondta, hogy látogatásának további célja volt a humanitárius szükséghelyzet felmérése, elsősorban az afrikai országi északi, különböző fenyegetéseknek jobban kitett régiójában.

Az egyik meglátogatott helyszín a fővárostól, Accrától északra fekvő Kofuridua településén volt. A New Will Akadémián olyan gyerekeknek nyújtanak oktatási lehetőséget, akik egyébként nem részesülhetnének oktatásban. Ez egy ghánai kezdeményezés, amelyhez öt éve csatlakoztak magyar építészek és civilek az Afrika Másként Alapítványtól.

A Hungary Helps egyrészt támogatta a 12 tantermes iskola épületének befejezését a halmozottan hátrányos helyzetű közösség számára. Segített a Hungary Helps önkéntes programba jelentkezők eljuttatásában az adott helyszínekre, illetve a programok megvalósításában.

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy csütörtökön Accra külterületén átadta a Don Bosco karitatív gyermekvédelmi szervezet által fenntartott központ magyar támogatással felépült sportkomplexumát. A létesítmény a rendkívül tragikus sorsú, az embercsempész bandák fogságából kimentett, szexuális erőszaknak kitett gyerekek rehabilitációs központja. A gyerekeket befogadják és nevelik. A magyar támogatásnak köszönhetően megnyílik az egészséges testnevelés lehetősége.

Azbej Tristan kiemelte, hogy önkénteseik online oktatással, és más adományokkal járultak hozzá a gyerekek jólétéhez. A kezdeményezéshez csatlakozott a magyar sportvilág is. A Ferencvárosi Torna Club sportszeradományt küldött a létesítményt birtokba vevő gyerekeknek.

A politikus beszámolt arról is, hogy pénteken Ghána északi, súlyosan hátrányos helyzetű részébe utazott, amelyet jelenleg még a béke, a különböző felekezetek, vallások békés egymás mellett élése jellemez, de a helyzetet veszélyeztetik az északi szomszédja, Burkina Faso területéről be-betörő szélsőségesek, terroristák, továbbá az általuk terjesztett ideológiák.

A Hungary Helps program kiemelt célja a keresztény közösségek védelme, megóvása az iszlám szélsőségességtől. Továbbá a helyi közösségek megerősítése, megelőzendő az elvándorlást, az Európába irányuló migrációt. Azbej Tristan kifejtette: Magyarország a Hungray Helps programon keresztül 250 ezer embernek teremtette meg a szülőföldjén maradás lehetőségét, miközben más európai országok Európába hívták a migránsokat, majd hibájukat felismerve most visszatoloncolják őket.

Ezzel szemben Magyarország, a magyar kormány – a magyar emberek együttérzésétől kísérve – végig a szülőföldön maradást támogatja – mondta.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑