Cadmus fordítás Cadmus

Ballisztikus rakétákkal támadták meg Abu-Dzabit

2022. 01. 24.

Két ballisztikus rakétát fogott el az Egyesült Arab Emírségek légvédelme, melyet a jemeni húszik lőttek ki Abu-Dzabira – állítja ezt az arab ország híreire hivatkozva az ABC News.

A támadásban senki nem sérült meg, viszont átmenetileg felfüggesztették a légiforgalmat az Abu-Dzabi Nemzetközi Repülőtér körül – írta meg a Portfolio.hu.

„Az emírségek készen áll arra, hogy leszámoljon minden fenyegetéssel és minden lépést megtesz, hogy megvédje magát minden támadástól” – írja az ABC az emírségek védelmi minisztériumára hivatkozva.

A rakéták elfogásáról videók is kerültek fel már a közösségi médiába:

A jemeni húszik a rakétatámadás tényét nem taglalták a sajtónak, csak annyit mondtak, hogy „további katonai műveletek várhatók” az Egyesült Arab Emírségekben és Szaúd-Arábiában.

A húszik a 2014 óta dúló többfrontos jemeni polgárháború egyik legnagyobb frakciója, elsősorban Irán támogatását élvezik. Az nem világos, honnan szereztek ballisztikus rakétakilövési képességeket, vagy hogy valóban ballisztikus rakétákat lőttek-e ki Abu-Dzabira, nem pedig valamilyen házilag gyártott rakétát.

Az Egyesült Államok nagykövetsége figyelmeztetést adott ki az UAE-ben élő állampolgárainak, hogy „figyeljenek nagyon a biztonságukra,” illetve utasításokat is kaptak arra vonatkozóan, hogy tudnak egy rakétatámadás ellen védekezni.

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑