Cadmus fordítás Cadmus

Belaruszok: Ha a Nyugat provokál, megtámadjuk Lengyelországot

2022. 07. 09.

Az elsődleges célpontok a katonai infrastruktúra, valamint a döntéshozó intézmények központjai lennének, fejtegeti Ruszlan Koszigin.

Ruszlan Koszigin belarusz vezérőrnagy azt nyilatkozta: „ha a Nyugat tovább provokálja Belaruszt, akkor válaszlépésként először Lengyelországra fognak lecsapni” – számolt be az Index az Eurointegration.com.ua cikke alapján. A vezérőrnagy szerint ebben az esetben legfőképp a katonai infrastruktúra, valamint a döntéshozó intézmények központjai lennének a célpontok.

„Lengyelország a balti államokkal együtt egy kiképzőközponttá vált”

„Lengyelország területe a balti államokkal együtt egy kiképzőközponttá vált, amelyről az Egyesült Államok egy újabb konfliktust akar indítani az Orosz Föderáció és annak szövetségesei ellen” – mondta a belarusz katonai vezető. Hozzátette, hogy szerinte Lengyelországnak területi követelései vannak Ukrajnával és Fehéroroszországgal szemben is, mivel mindkét állam esetében szeretnék elfoglalni a nyugati országrészeket.

Nem ez az első belarusz fenyegetés

A belaruszok nem először fenyegették meg a háború kitörése óta a lengyeleket. Április végén Alekszandr Volfovics, a Biztonsági Tanács titkára arról beszélt, hogy a Nyugat háborút akar kirobbantani országuk ellen. Ezzel párhuzamosan pedig Lengyelországot és a balti államokat is „pusztítással, halállal és robbanásokkal” fenyegette meg. Erről még a tvpworld.com számolt be.

Volfovics akkor az állami televízióban arra is kitért, hogy külön figyelmet fordítanak arra, hogy szemmel tartsák a mozgósításokat Lengyelországban, Litvániában és Lettországban.- írta a mandiner.hu.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑