Cadmus fordítás Cadmus

Csapásokat mért egy jemeni légibázisra a szaúdi vezetésű koalíció

Csapásokat mért a jemeni főváros, Szanaa repülőteréhez csatlakozó légitámaszpontra a jemeni harcokban részt vevő, szaúdi vezetésű katonai koalíció – közölte szerda éjjel az SPA szaúdi hírügynökség.

A csapások célpontjai a húszi lázadók drónkarbantartó létesítményei, illetve a drónszakértők és -irányítók által használt helyiségek voltak – idézte az SPA a koalíció szóvivőjének, Turki al-Máliki ezredesnek a szavait.

„Az Irán által támogatott, terrorista húszi milícia katonai bázissá alakította a szanaai repülőteret, olyan helyszínné, ahonnan drónokat lehet indítani a regionális és nemzetközi biztonságot fenyegető terrorista támadások végrehajtására” – hangoztatta Máliki.

A szóvivő hangsúlyozta, hogy legitim célpontokról van szó, és az ellenük végrehajtott művelet összhangban van a nemzetközi humanitárius joggal.
A húszik ellenőrizte al-Maszíra televízió előzőleg azt jelentette, hogy 13 légicsapás érte a szanaai al-Dulaimi légitámaszpontot.

A jemeni főváros egyik lakója a Reutersnak elmondta, hogy erőteljes robbanások rázták meg a város északi részét, ahol a repülőtér és a katonai támaszpont található.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl háború az Irán támogatását élvező húszi síiták, valamint a Szaúd-Arábia és más szunnita arab országok által támogatott, a megbuktatott– a Rijádban tartózkodó Abed Rabbó Manszúr Hádihoz – hű erők között.

MTI

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑