Cadmus fordítás Cadmus

Csecsen zászlóalj járőrözik a felszabadított Aleppóban

2017. 01. 31.

A szíriai kormánycsapatok nemrég foglalták vissza az ország egykor legnagyobb városát a lázadóktól az orosz légierő segítségével. Putyin elnök megígérte Assad szíriai államfőnek, hogy csapatokat is küld a rend helyreállítása érdekében. Így érkezett 400 csecsen harcos az orosz katonai rendészet egyenruhájában Aleppóba.

A csecsenek nagy többségükben szunnita muzulmánok, éppúgy, mint Aleppó lakóinak a többsége. Ezért döntöttek úgy Moszkvában, hogy olyan katonákat küldenek Aleppóba, akik jól ismerik a muzulmán szokásokat, és ezért a helyi lakosság is nagyobb bizalmat érez irántuk. Korábban Csecsenföldön az iszlamista csoportok fellázadtak az orosz uralom ellen, de az orosz hadsereg – épp Putyin parancsára – brutális módszerekkel helyreállította a rendet.

Kadirov apjával együtt valaha maga is szemben állt az orosz uralommal, de időközben kibékült Moszkvával. Ma már a csecsen harcosok egy része orosz egyenruhában szolgál, és Moszkvában oly megbízhatónak tartják őket, hogy külföldi missziót is rájuk mernek bízni: jelenleg 400 marcona orosz egyenruhás csecsen harcos tartja fenn a rendet Aleppóban, melyet nemrég foglaltak vissza a kormányerők az iszlamista lázadóktól Szíriában.

Globoport

Megosztom:

, , , ,




Back to Top ↑