Damaszkusz visszafordít Aleppóból minden vele és az ENSZ-szel nem egyeztetett segélyt

Damaszkusz visszautasít minden olyan, az észak-szíriai Aleppóba útnak indított segélyszállítmányt, amelyet nem egyeztettek a szíriai kormánnyal és az ENSZ-szel. Különösen “a török rezsimtől” származó segélyeket utasítják el – jelentette be kedden a szíriai rezsim röviddel azután, hogy átlépte a határt egy 20 kamionból álló török humanitárius segélyszállítmány.

Ankara hétfőn közölte, hogy az ENSZ-szel együttműködésben humanitárius segélyt küld a szíriai konfliktus egyik gócpontjának számító Aleppóba. Az élelmiszersegély mellett a szállítmány gyerekcipőt és ruhát, valamint játékokat is tartalmaz a közlés szerint.

Aleppó egyik felét a kormányerők, a másikat fegyveres csoportok ellenőrzik.

Törökország kormányellenes fegyvereseket támogat a szíriai konfliktusban, augusztus végén hadműveletet indított Észak-Szíriában a Szabad Szíriai Hadsereg(FSA) nevű fegyveres ernyőszervezet részvételével,akik gyakran együtt harcolnak  iszalmista és dzsihadista szervezetekkel.

Szíriában tűzszünet lépett életbe hétfő este napnyugtakor. Megfigyelők szerint az íd al-adha muzulmán áldozati ünnepre időzített fegyvernyugvás összességében még kedden is tartott.

Orientalista.hu – MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑