Cadmus fordítás Cadmus

Dániában is Koránt égettek a török nagykövetség előtt

2023. 01. 29.

Rasmus Paludan dán szélsőjobboldali aktivista ismét Korán példányokat égetett. Ezúttal Koppenhágában a török nagykövetség épülete és egy mecset előtt.

A dán és svéd állampolgársággal is rendelkező szélsőséges politikus azt nehezményezi, hogy Törökország nem támogatja Svédország NATO tagságát.

A nyílt provokáció miatt Ankarában a külügyminisztérium behívatta a dán nagykövetet és tiltakoztak az iszlám ellenes cselekmény miatt. A török Anadolu hírügynökség szerint a teljes török politikai vezetés elítéli a Korán elégetését, emlyet gyűlölet bűncselekménynek nyilvánítanak.

Legutóbb január 21-én égették el szélsőségesek a Korán egy példányát Stockholmban, majd pedig a hollandiai Hágában a török nagykövetség előtt. Az eset után a török külügyminisztérium behívatta a svéd nagykövetet, az iszlám országokban pedig tiltakozások kezdődtek.

Az iszlám világ legjelentősebb vallásjogi központja az Azhar mecset pedig a svéd és a holland áruk bojkottjára szólította fel az arab országokat és a világ muszlimjait.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Jazeera)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑