Cadmus fordítás Cadmus

Dél-szudáni keresztény vallási vezetők jártak a Vatikánban

2016. 10. 30.

Ferenc pápa október 27-én fogadta a vatikáni apostoli palotában Dél-Szudán főbb keresztény vallási vezetőit: Paulino Lukudu Loro dzsubai érseket, Daniel Deng Bul Yakot, a dél-szudáni és szudáni episzkopális egyház érsekét és Peter Gai Lual Marrow-t, a dél-szudáni presbiteriánus egyház képviselőjét.

A Szentatya örömmel értesült arról, hogy jó és gyümölcsöző az együttműködés a keresztény egyházak között Dél-Szudánban. Az afrikai államban a feszültségek megosztják a lakosságot és tönkreteszik az ország békés együttélését. A keresztény egyházak ebben a közegben a közjó érdekében tevékenykednek, hogy megóvják az emberi méltóságot, a védteleneket, és a párbeszédet és a kiengesztelődést célzó kezdeményezéseket igyekeznek megvalósítani. A katolikus egyház által ünnepelt irgalmasság szentévének fényében a vatikáni találkozón kiemelték a megbocsátást és a másik befogadását, mint a béke, az emberi és társadalmi fejlődés építésének legfontosabb útját. A dél-szudáni keresztény egyházak a szeretetközösség és az egység jegyében szolgálják a lakosságot, a találkozás és az osztozás kultúráját terjesztve.

Végül megerősítették, hogy továbbra is együtt kívánnak haladni, megújult reménnyel és kölcsönös bizalommal munkálkodni abban a meggyőződésben, hogy saját vallási hagyományaik pozitívumaiból merítve fel tudják mutatni az utat, amelyik hatékonyan válaszol a dél-szudáni nép mélyről fakadó várakozására a biztos élet és egy jobb jövő iránt – tájékoztat a vatikáni látogatásáról szóló szentszéki közlemény.

Orientalista.hu – Vaticana Radio

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑