2017. 08. 18.

Disznóvérben fürdetni, aztán kivégezni – Trump ajánlata iszlamista terror eseténStudy what General Pershing of the United States did to terrorists when caught. There was no more Radical Islamic Terror for 35 years!

Vagyis: Tanulmányozzák, mit tett az amerikai Pershing tábornok a terroristákkal, amikor elkapta őket. Nem volt többé radikális iszlamista terror harmincöt évig!

Így reagált Donald Trump a csütörtök esti barcelonai gázolásos terrortámadás hírére a Twitteren. Az amerikai elnök üzenete elsőre nem tűnik túl erősnek, pedig bizony dobogóesélyes.

Az a bizonyos John J. Pershing tábornok ugyanis egy legenda szerint a Fülöp-szigetek és Amerika között 1899-től dúló háborúban mielőtt kivégeztette, disznóvérben fürdette meg az elkapott muszlim terroristákat . A tisztátalan állat vérétől ezek bukták a mennyország lehetőségét, a többieknek meg nem volt kedvük többé terrorizálni.

A gond az, hogy hiteles forrás nem támasztja alá, hogy legendánál többről van szó. Az üzenet persze így is érthető. Még ha némileg megkésett is.

Az első politikus, aki – szarkasztikus gondolatkísérletként – a disznót használta volna muszlimok ellen, ráadásul Twitteren közölte ezt, nem más volt, mint Schöpflin György. A fideszes EP-képviselő akkor azt írta: célravezetőbb lenne cukorrépa-babáknál disznófejeket rakni a magyar határkerítésre. Vér nélkül.

Valasz.hu – Stumpf András

, , , ,


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com