Cadmus fordítás Cadmus

Döbbenetes adat a holland rendőrségtől: ötből egy menedékjogot kérő marokkói és algériai követett el bűncselekményt az elmúlt 18 hónapban

A holland rendőrség adatai szerint minden ötödik menedékjogi eljárást kezdeményező marokkói és algériai migráns követett el valamilyen bűncselekményt az elmúlt másfél évben.

Az adatokat a rendőrség a De Telegraaf napilap kérésére adta ki. Ezek szerint 2017. január 1. és 2018. májusa között 3888 gyanús migránst vettek nyilvántartásba. Ugyanakkor a rendőrség nem tud olyan adatot szolgáltatni, amelyből kiderülne, hogy a gyanúsítottak közül hányat ítéletek el.

A mintegy 4000 fős csoportban vannak olyanok, akik már megkapták a menekült státuszt, és vannak olyanok is, akiknél az eljárás még folyamatban van. A rendőrségi adatok szerint ugyanakkor összesen 80 600 személy folyamodott menekült státuszért 2015 óta.

A bűnügyi statisztikákat egyértelműen az észak-afrikai migránsok vezetik, a Líbiából származó migránsok közül minden negyedik követett már el bűncselekményt. Ugyanakkor, hiába utasítják el emiatt a holland hatóságok a menekült státusz megadást, nem lehet kitoloncolni őket, mert saját országuk nem fogadja vissza őket.

Origo.hu

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑