2019. 08. 24.

Döbbenetes: testvérei ölhették meg a pakisztáni ifluencert – szüleik most a felmentésüket kérik

A népszerű közösségi média sztárt, Qandeel Baloch-t (26†) 2016 júliusában fojtották meg saját testvérei. A hír megrázta egész Pakisztánt és a világot. Szüleik mégis a fiaik felmentését kérik a pakisztáni törvényekre hivatkozva.

Qandeel Baloch-t Pakisztán Kim Kardashian-jeként tartották számon. Több százezres követőtáborral rendelkezett és a halálát megelőző évben állítólag a 10 legnépszerűbb pakisztáni személyiség közé tartozott. – írja a BBC

Óriási tisztelet övezte bátorságáért és azért, mert fittyet hányt a szigorú társadalmi tabukra. Qandeel az önkifejezés nagykövete volt és milliók imádták kacér fotóit és videóit még akkor is, ha ez ellenkezett a pakisztáni szabályokkal.

Viselkedésével és magamutogató stílusával azonban nem csak rajongókat szerzett, hanem ellenségeket is. A társadalmilag konzervatív Pakisztánban elfogadhatatlan, ha egy nő feltűnést kelt és a “szégyenteljes” magatartás komolyan büntetendő. Ahogy Qandeel egyre népszerűbb lett, többen figyelmeztették, hogy viselkedése veszélyeztetheti az életét. Baloch azonban mindezt nem vette komolyan, bár védettséget kért a kormánytól.

“Folyamatosan megfenyegetnek” – mondta a BBC Urdu-nak. “De úgy gondolom, hogy a sorsunkat mi magunk alakítjuk – ha meg akarsz halni, meg fogsz halni.”

Pakisztánban gyakran előfordul, hogy megölik a nőket családjuk „megszégyenítése miatt”. A pakisztáni független Emberi Jogi Bizottsága (HRCP) szerint közel 1 100 nőt öltek meg rokonaik az úgynevezett “becsületgyilkosságok” során 2015-ben.

Ez történhetett a fiatal szépséggel is, akit valószínűleg saját fivérei gyilkoltak meg. Bátyja, Waseem kezdetben bevallotta bűnét, mondván, hogy húga szégyent hozott a családjukra, de később megváltoztatta a vallomását és mindent tagadott.

További hat embert tartóztattak le a gyilkossággal kapcsolatban, míg egy hetedik – úgy vélik, hogy szintén egy rokon – elmenekült.

A teljes cikket ITT olvashatják el.

Blikk.hu

 

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑