2018. 02. 20.

Drámai fordulat az USA Szíria-politikájában: már támogatja a törököket 

Adrian Rankine-Galloway, a Pentagon szóvivője elmondta a Deutsche Wirtschafts Nachrichtennek, hogy az USA Izraelt és Törökországot támogatja, mert mindkét ország Szíriában saját határait védi.

/Eddig nagy volt a NATO-ban az idegbaj amiatt, hogy a két NATO-tag, Törökország és az USA akár egymásnak is esik katonailag Szíriában./

A szóvivő elmondta, Szíriában a Pentagon katonai hadműveletekre koncentrál, hogy az Iszlám Államot legyőzze és nincsenek amerikai katonai hadműveletek Szíria dél-nyugati részén. Hozzátette, mindezek mellett „Izrael a térségben a legszorosabb biztonsági partnerünk és korlátlanul támogatjuk Izraelnek azt az elidegeníthetetlen jogát, hogy területe és népe ellen irányuló iráni destabilizáló tevékenységekkel szemben felvegye a harcot”.

/Tény: Iránt a damaszkuszi kormány hívta segíteni, hogy szétverjék az országban a nyugati hatalmak és az öbölbeli sejkségek által támogatott Iszlám Állam terroristáit és a többi kegyetlen dzsihadista zsoldost, és hogy megvédjék a törvényesen megválasztott Assad-kormányt.

Gúnyos feltételezés: nyilván Teheránban is elhiszik azt az álnok baromságot, hogy a 300-nál több atomtöltettel rendelkező Izrael retteg az egyetlen nukleáris töltettel nem rendelkező Irántól./

Orientalista.hu – Lovasistvan.hu, Deutsche Wirtschafts Nachrichten

, , , , , ,
<


Back to Top ↑