2017. 10. 23.

Dubaiban börtönbüntetés jár egy másik ember megérintéséértEgy skót férfit három hónap börtönbüntetésre ítéltek a turisták között népszerű Dubaiban, mert megérintett egy másik embert.

A 27 éves Jamie Harront még júliusban tartóztatták le a Rock Bottom bárban nyilvános szemérmetlenség vádjával. Jamie azért érintette meg egy másik férfi csípőjét, mert amikor a zsúfolt báron keresztülsétált el akarta kerülni, hogy kiboruljon az itala.

Elsőként azt hitték, hogy ejteni fogják az ügyét, mert a sértett, aki a Neuman and Esser-nél dolgozik, állítólag már augusztusban úgy döntött, hogy visszavonja a feljelentését, de a bíróságon erről nincsenek papírok. Vasárnap így végül a bíróság úgy határozott, hogy három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéli a skót férfit.

A Detained in Dubai (Dubaiban fogva tartottak) elnevezésű csoport segít mindenben Jamienek. Elmondták, hogy fellebbeznek az ítélet ellen, de Jamienek további eljárásokkal kell szembenéznie, mivel alkoholt ivott és szidalmazta az üzletembert, akit véletlenül megérintett.

A 27 éves férfi nagyon csalódott, mert azt hitte ejteni fogják az ügyét, de nem így lett. Ráadásul szemtanúkat sem hallgattak ki az ügyben, a sértett vallomására alapozták a vádat. Jamie azt fontolgatja, hogy jogi lépéseket tesz, azaz feljelenti a vádlóját, ha majd visszatér Nagy-Britanniába.

A skót férfi elvesztette az állását, ezért most nehézséget okoz neki kifizetni az ügy költségeit, és az otthonát is elveszítheti. Ráadásul a családja sem látogathatja meg, mert valószínűleg őket is bebörtönöznék, mivel a törvények szerint a kormány kritizálásáért is letartóztathatják az embereket.

Jamiet korábban 30 nap börtönbüntetésre ítélték, mivel nem jelent meg a bíróság előtt. A Detained in Dubai csoport szerint viszont nem értesítették a férfit a tárgyalás időpontjáról, ezért nem jelent meg a helyszínen. Jamie azt reméli, hogy Nagy-Britanniában majd igazságot szolgáltatnak számára, ha hazaér, ha már az Egyesült Arab Emirátusokban ez nem így történt.

Orientalista.hu – 888.hu

, , , , , ,
<


Back to Top ↑

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com