Cadmus fordítás Cadmus

Dzsihadista terroristákkal végzett a nigeri hadsereg

2024. 07. 05.

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezettel kapcsolatban álló többtucatnyi terroristát öltek meg Nigerben a kormányerők az elmúlt héten – közölte csütörtökön a nigeri hadsereg.

A hadijelentés szerint a hadsereg szárazföldi és légicsapásokat hajtott végre megtorlásul azért, mert a terroristák múlt szerdán meggyilkoltak húsz katonát és egy civilt az ország nyugati részén, a Burkina Fasó-i határtól nem messze található Tassia faluban.

A hadsereg hétfőn a határ menti Téra megyében legkevesebb 20 dzsihadistát ölt meg, egy dróntámadással elvágta utánpótlási útvonalukat; az utóbbi három napban pedig három településen mintegy harminc terroristát öltek meg, további 19-et pedig letartóztattak.

A Malival és Burkina Fasóval egyaránt szomszédos Tillabéri régióban található Téra megye az utóbbi időben vált ismertté arról, hogy ott bázisokat létesítettek az Iszlám Állammal és az al-Kaida terrorszervezettel kapcsolatba hozható dzsihadisták, és a terület civil lakosságát is rendszeresen fenyegetik; ezért a togói Lomé kikötőjéből és Nigerből Burkina Fasóba haladó kamionforgalom is csak a szomszédos országok katonáinak fegyveres kíséretében haladhat át biztonságosan a régión – írja az MTI.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑