Cadmus fordítás Cadmus

Dzsihadisták végeztek az SDF több fegyveresével

2022. 09. 12.

Hat, a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kötelékében harcoló fegyveressel végzett az Iszlám Állam terrorszervezet Szíria keleti részén a dzsihadisták hétfői bejelentése szerint.

A terroristák által használt Aamak “hírügynökség” azt közölte, a gyilkosságok megtorlások voltak a kurd-arab milíciaszövetség által az északkelet-szíriai al-hóli menekülttáborban végrehajtott rajtaütésért.

Noha az Iszlám Államot -részben az amerikai hadsereg és ak urd erők, nagyobb részben viszont a Szriai Arab Hadsereg és a vele szövetséges iráni és orosz erők –  2019-ben kiűzték Szíriából, a terroristák gerillataktikára váltva még mindig több támadást hajtanak végre az országban.

Augusztusban a dzsihadisták támadást intéztek a kelet-szíriai Deir-ez-Zórban található Omar olajmező ellen, ahol amerikai katonák is állomásoznak. Ezt követően az SDF fegyveresei többtucat dzsihadistát ejtettek foglyul, és több, a terroristák fogságában lévő nőt is kiszabadítottak al-Hólban.

A három hete tartó művelet célja a menekülttáborban lévő terrorista sejtek felszámolása, sokan ugyanis attól tartanak, hogy a táborban még mindig sok szélsőséges él, akik igyekeznek utánpótlást toborozni a terrorszervezet számára.

A szögesdróttal körülvett táborban körülbelül ötvenezren, nagyrészt nők (többségükben dzsihadisták özvegyei) és gyerekek élnek.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑