Cadmus fordítás Cadmus

Egy család öt tagja életét vesztette egy pokolgépes merényletben Afganisztánban

Egy család öt tagja életét vesztette egy pokolgépes merényletben az afganisztáni Gazni tartományban – közölte egy tartományi szóvivő csütörtökön.

A család egy temetésre utazott, amikor járművük elhaladt az út mentén elhelyezett robbanószerkezet mellett. Az áldozatok között két nő és egy hatéves gyermek is van.

A térségben napok óta harcok dúlnak a kormányerők és a tálibok között. A felkelők gyakran helyeznek el pokolgépeket az utak mentén, hogy megszakítsák a katonai utánpótlási vonalakat.

Az ENSZ adatai szerint több mint ötszáz civil vesztette életét Afganisztánban az év első negyedében, köztük 152 gyermek. További 265 gyermek megsebesült. Az országban a tálibokon kívül az Iszlám Állam nevű terrorszervezet is aktív.

Az Egyesült Államok február 29-én Dohában megállapodást kötött a tálibokkal, amely az Afganisztánban állomásozó nemzetközi haderő kivonását helyezi kilátásba biztonsági garanciákért cserébe. Egyúttal a kormány és a felkelők közötti béketárgyalások megkezdésére szólít fel elő egy fogolycserét követően.

MTI

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑