Cadmus fordítás Cadmus

Egy friss felmérés szerint a palesztinok Barghoutit választanák Abbász utódjának

2018. 07. 06.

A palesztinok Marwan Barghoutit szavaznák meg a Palesztin Hatóság elnöke, Mahmúd Abbász utódjának, ha új választásokat tartanának, egy szerdán közzétett felmérés szerint.

Barghouti (59), Abbász Fatah pártjának tagja, aki ötszörös életfogytig tartó börtönbüntetését tölti izraeli polgári és katonai célpontok elleni támadásokban betöltött szerepéért a második intifáda idején, a szavazatok 30% -át kapta, idézte a Reuters a rámalláh-i székhelyű Palestinian Center for Policy and Survey Research eredményeit. A felmérésben 2150 Júdea és Szamáriában (Ciszjordánia) és a Gázai övezetben élő felnőtt arab vett részt.

Barghoutit Ismail Haniyeh, a Hamász vezetője követi a szavazatok 23% -ával.

A megkérdezettek 61%-a Abbász lemondása, míg 33%-uk a hivatalban maradása mellett szavazott.

A Palesztin Hatóság miniszterelnöke, Rami Hamdallah és Mohammed Dahlan – Gáza egykor nagy tiszteletnek örvendő irányítója -, 6%-ot, Mustafa Barghouti aktivista és Khaled Meshaal a Hamász ex-parancsnoka 3%-ot, Salam Fayyad ex-pénzügyminiszter pedig a szavazatok 2%-át kapta.

Emellett a válaszadók 48% -a szerint a rivális palesztin csoportok meg fognak egyezni az új választások kiírásában Abbász távozása után, míg 41% kétli, hogy ez bekövetkezne.

Újkelet nyomán

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑