Cadmus fordítás Cadmus

Egy innovatív online felület orvosnak, betegnek, ápolónak

2018. 04. 26.

 

A Teleprometeus egy online oktató-, és információs felület az egészségügyben dolgozók számára. Két kórház, egy ciprusi Nicosiában, és egy Kréta szigetén lévő, görög csatlakozott a rendszerhez.

A nicosiai intézmény intenzív osztályának vezetője, Dr Theodoros Kyprianou elmondta, mit vár a projekttől.

„Prometheus volt a tudás és a fény istene, aki az emberiségnek átadta a tüzet. Hisszük, hogy manapság a mindenkihez eljutó információk jelentik a tudást, a “fényt”. Ez Európa egységes, és közös jellemzője”.

„Az ötlet lényege az, hogy olyan felületet, rugalmas platformot hozzunk létre, amelyik felhasználó-barát. Mind az intenzív ellátásban, műszakban dolgozók, mind az éppen otthon tartózkodó kollégák számára elérhető legyen, akár mobil-eszközökről is.”

„Egy másik példa, a páciens szempontjából; valakinek állandó légzési nehézségei vannak, tudni szeretné – ő is és a gondozója, hozzátartozója is – mi a teendő, mivel lehet könnyíteni a beteg állapotán. Ez az oktató-program ebben is segít. Ha valami mégsem egyértelmű, a chat-en keresztül kapcsolatba léphet szakemberrel. Kérdéseket tehet fel, mit, milyen gyakran kell cserélni a betegnél. Milyen eszközöket, anyagokat érdemes használni az ápolás során. Szóval gyors gyakorlati útmutatás, segítség forrása ez az online felület.”

„Nos, hiszek abban, hogy ez egy olyan platform, amelyik Cipruson és azon kívül is jól szolgálja a célokat.”

Orientalista.hu – Euronews

Megosztom:

,
Back to Top ↑