2018. 12. 23.

Egy keresztény anyukát hurcoltak meg Ugandában a megtérése után

Habár Uganda a keresztény életvitel szemszögéből egy relatíve biztonságos országnak mondható (az ország 84,5%-a keresztény 2014-es felmérések szerint), sok iszlámból áttérő embernek kell üldöztetéssel szembenéznie.

A gyakran csak MBB-nek (Muslim Background Believers, muszlim közegből, muszlim családból áttért keresztény) nevezett társadalmi réteg tagjainak komoly következményekkel kell szembenézniük megtérésüket követően. Családjaik és helyi közösségük borzasztó dolgoknak teszik ki őket, mikor kiderül róluk, hogy Krisztust kívánják követni. Ez történt ebben az esetben is egy 31 éves nővel, Shakira Wanyenzével is, akinek történetéről a Morningstar News számolt be.

A négygyermekes Wanyenze, bár – félelmeiből fakadóan – több hónapig sikeresen titkolta férje elől megtérését, november végén imádság közben lepleződött le előtte. Férje egy fadarabbal esett neki feleségének, majd a sikoltozásra riadó szomszédok menekítették ki az asszonyt és vitték el a buyagai kórházba. A Wanyenze segítségére siető szomszéd hallotta később, hogy a nő férje egy koporsót vásárolt. A pletykák szerint a felesége meggyilkolására készült. Ekkor anyjukkal együtt, a négy gyermeket is a közeli plébániára menekítették.

Bővebben itt olvashat.

S4C.news – Varga Gergő Zoltán

, , , , ,
Back to Top ↑