Cadmus fordítás Cadmus

Egy muszlim társkeresőn összeismerkedett radikális pár akart terrortámadást elkövetni

2017. 10. 31.

Egy szerelmespár terrortámadást akart elkövetni, miután megismerkedtek egy muszlimoknak szóló internetes társkereső oldalon, a SingleMuslim.com-on.

A 36 éves Munir Hassan Mohammed és a 33 éves Rowaida El-Hassan a singlemuslim.com oldalon ismerkedett meg egymással. A páros először az Iszlám Állam videóit osztotta meg egymással, amelyek lefejezésekről és gyerekek toborzásáról szóltak – írja a Breitbart. Szerelmük közben tovább bimbózott.

A párocskát végül 2016 decemberében tartóztatták le, amikor Derbyshire-ben és Londonban rajtaütéseket tartottak. Mindkettőjüket a terrorizmusellenes törvény alapján vették őrizetbe. A vád szerint terrortámadásra készültek.

Mohammed Eritreából jött és az Egyesült Királyságban nyújtotta be a menekültkérelmét. A férfi azután radikalizálódott, hogy megismerkedett Abubakr Kurdival a Facebookon, aki feltehetően az Iszlám Állam egyik parancsnoka volt, és magányos támadásra buzdította a dzsihadistákat.

Mohammed azért hozott létre egy profilt a társkereső oldalon, hogy feleséget keressen magának. El-Hassan pedig olyan férfit keresett, aki mindenekelőtt Allahot féli. A lány gyógyszerészként végzett az egyetemen és a vegyszerek terén szerzett tudása segítségével akartak bombát készíteni.

A terrorelhárítók bombakészítéshez szükséges eszközöket és leírásokat találtak a házkutatáskor a férfi lakásán, a nőén pedig 91 százalékos tisztaságú kénsavat, ami szintén a TATP (triaceton-triperoxid) egyik hozzávalója. Kiszámíthatatlansága miatt a “Sátán anyjának” is nevezik ezt a robbanóanyagot. Előállítása közben véletlenül is felrobbanhat, de a detonációhoz elég egy golyóstoll kattanása is.

Mohammed Kurditól kért útmutatót a bombakészítéshez, valamint elmondta a parancsnoknak, hogy hajlandó részt venni “egy új munkában” az Egyesült Királyságban, azaz hajlandó végrehajtani terrortámadást – mondta az ügyész a tárgyaláson.

A szerelmespár azonban tagadja az ellenük felhozott vádakat, ezért nem született még döntés az ügyükben, a tárgyalások tovább folytatódnak.

Orientalista.hu – 888.hu

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑