Cadmus fordítás Cadmus

Egyiptom és az Emirátusok is segélyszállítmányokat dobott le Gázába

2024. 03. 07.

Egyiptom és az Egyesült Arab Emirátusok katonai szállító repülőgépei több tonna segélyszállítmányt juttattak el a Gáza övezetbe. A szállítmányt légi úton, az egyiptomi El-Arish repülőtérről fellszállva, ejtőernyők segítségével juttatták el a palesztin lakosság számára.

A légi úton történő szállítást Jordánia kezdte meg a múlt héten amikor is szállítógépeik élelmiszert és vizet juttattak el a Gáza övezet déli részére.

A támogató művelethez azóta csatlakozott Egyiptom, illetve az Egyesült Arab Emirátusok is. Joe Biden amerikai elnök pedig egy sajtótájékoztatón bejelentette, hogy az Egyesült Államok is csatlakozik a segélyszállítmányok légi szállításához.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint  30 ezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek. A sebesültek száma átlépte a 70 ezret. Az ENSZ adatai szerint már legkevesebb 1,7 millió gázai – az övezetben élők több mint 80 százaléka – menekült el otthonából.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egyptian Army)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑