Cadmus fordítás Cadmus

Egyiptom hivatalosan is csatlakozott a BRICS-tagállamok bankjához

2023. 03. 22.

Egyiptom hivatalosan is csatlakozott a BRICS-tagállamok (Brazília, Oroszország, India, India, Kína és Dél-Afrika) által létrehozott Új Fejlesztési Bankhoz (NDB), miután befejezte a szükséges eljárásokat – derül ki a bank összetételéről szóló, a pénzintézet honlapján szerdán közzétett közleményből.

Egyiptom hivatalosan 2023. február 20-án kapta meg a tagsági státuszt, bár az erről szóló értesítés csak március 22-én jelent meg.

Az NDB igazgatótanácsa felhatalmazta a bankot, hogy 2020 végén hivatalos tárgyalásokat folytasson az új potenciális tagországokkal.

A sikeres tárgyalásokat követően az NDB 2021 decemberében jóváhagyta Egyiptom csatlakozását, míg 2021 szeptemberében hasonló döntés született az Egyesült Arab Emírségek (EAE), Uruguay és Banglades vonatkozásában. Uruguay kivételével mindannyian a bank tagjaivá váltak, miután átugrották a szükséges akadályokat.

Az Új Fejlesztési Bankot a BRICS-országok a 2014 júliusában Fortalezában tartott hatodik BRICS-csúcstalálkozón aláírt kormányközi megállapodás alapján hozták létre. A bank célja infrastrukturális projektek és fenntartható fejlesztési projektek finanszírozása a BRICS-tagállamokban és a fejlődő országokban.

A bank korábban “АА+” nemzetközi hitelminősítést kapott a Fitch Ratings-től és az S&P Global Ratings-től, ami lehetővé teszi számára, hogy hatékonyan vonzza a hosszú távú finanszírozást a nemzetközi és helyi tőkepiacokon.

Alapítása óta a bank több mint 90 projektet hagyott jóvá összesen 32 milliárd dollár értékben, olyan területek támogatására, mint a közlekedés, a víz, a tiszta energia, a digitális és szociális infrastruktúra, valamint a városi beruházások.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑