Egyiptomban két férfit ítéltek halálra egy 24 éves nő meggyilkolása miatt

A kairói büntetőbíróság két férfire szabott ki halálos ítéletet amiért korábban meggyilkoltak egy 24 éves nőt Kairó Maadi kerületében.

Az ítélet jogerős és végre is hajtják miután az egyiptomi főmufti Shawki Allam aláírta. Ellenkező esetben azonban nem lehet végrehajtani az ítéletet.

Az Al-Masry Al-Youm híroldal számára Hisham Amer, a meggyilkolt 24 éves Maryam Mohamed családjának ügyvédje azt nyilatkozta, hogy ez az ítélet győzelem minden egyiptomi lány számára.

A két elítélt egy harmadik társakkal együtt akkor gyilkolta meg Maryam Mohamedet amikor megtámadták és el akarták venni tőle a kézi táskáját.

A lány védekezett és az elítéltek akik egy autóból támadtak rá magukkal sodorták őt aki a súlyos sérüléseibe halt bele. A kiérkező mentők ugyanis már nem tudtak a lányom segíteni.

A büntető bíróság a harmadik felet abban találta bűnösnek, hogy segítette két társát a bűncselekmény elkövetésében és ő biztosította számukra a gépjárművet.

A gyilkosság idején októberben az egyiptomi média arról számolt be, hogy Maryamot szexuálisan zaklatták az elkövetők mielőtt ellopták a táskáját. Ez pedig nagy felháborodást váltott ki az egyiptomi társadalomban ahol több ilyen eset is előfordult az ország más városaiban is.

A büntető bíróság azonban nem említette meg a szexuális zaklatás vagy a szexuális bűncselekmény tényét. A gyilkosság ügyében azonban megtörtént az ilyenkor jogos ítélet és valószínűleg hamarosan megtörténik az igazságszolgáltatás.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Egyptian Streets)

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑