Egyiptomban továbbra is zárva maradnak a mecsetek

Egyiptomban zárva maradnak a mecsetek mindaddig, amíg új fertőzötteket regisztrálnak – közölték egyiptomi hatósági források kedden, két héttel az iszlám kalendárium böjti hónapja, a ramadán előtt.

Noha ramadán idején a szunnita muszlim férfiak számára kötelező az esti csoportos ima, és népszerűek a közös jótékonysági vacsorák is, az ország vallásügyi minisztériuma bejelentette: egyelőre nem nyitja meg a mecseteket. Egyiptomban a járványban hivatalosan 1322-en fertőződtek eddig meg, 85-en belehaltak a vírus okozta Covid-19 betegségbe.

Szaúd-Arábiában az elkövetkezendő hetekben akár 200 ezerre is emelkedhet a fertőzöttek száma a szaúdi egészségügyi minisztérium szerint. Az ország nagyvárosaiban, így Rijádban is 24 órás kijárási tilalmat vezettek be hétfőn a vírus terjedésének feltartóztatására.

Taufík ar-Rabía egészségügyi miniszter a SPA szaúdi állami hírügynökségnek a rendeletet azzal indokolta, hogy az emberek nem tartották be a kijárási korlátozásokat. Hozzátette, hogy a királyság a járvány elleni harc kritikus pillanatához érkezett. Szaúd-Arábiában több mint 2700 regisztrált fertőzött van, a betegségbe eddig 41-en haltak bele.

MTI nyomán

Sharing is caring!

, , , , , , ,
Back to Top ↑