Cadmus fordítás Cadmus

Egyiptomi kollégáját fogadta Kövér László

A Magyarország és Egyiptom közötti kétoldalú kapcsolatokról, a parlamentek közötti együttműködésről, a gazdasági és turisztikai kapcsolatok fejlesztéséről és a koronavírus-járvány okozta kihívások leküzdéséről is szó volt Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Hanafy Ali El-Gebaly, az egyiptomi Parlament Képviselőháza elnökének keddi budapesti találkozóján.

A hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó egyiptomi politikus és a magyar parlamenti elnök Országházban tartott találkozóján napirenden szerepelt a terrorizmus elleni küzdelem és az illegális migráció is.

Kövér László kulcsországnak nevezte Egyiptomot mind a Közel-Kelet, mind a Földközi-tenger tágabb térségében betöltött stabilizáló szerepe miatt – tájékoztatta a találkozóról Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-t.

A házelnök úgy fogalmazott: „elismeréssel tekintünk Egyiptomra a terrorizmus elleni és az illegális migráció megfékezéséért tett erőfeszítéséért, hiszen Európa stabilitása szoros összefüggésben van Egyiptom stabilitásával. Azon dolgozunk, hogy az Európai Unió is megfelelően méltassa és ismerje el Egyiptom konstruktív szerepét az illegális migráció korlátozásában és a demokratikus intézmények megerősítésében.”

Kövér László és Hanafy Ali El-Gebaly a parlamentek közötti kapcsolatokról szólva egyetértett abban, hogy érdemes szorosabbra fűzni a baráti tagozatok együttműködését, a bizottságok közötti konzultációt és a palamenti hivatalok tapasztalatcseréjét.

Demokrata.hu, MTI

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑