Egykori izraeli titkos ügynök: a terrorizmus és a tömeges migráció kéz a kézben jár

Moszab Hasszán Juszef belülről látta az iszlámot, hiszen titkos ügynökként korábban beépült a Hámászba. Az M1-nek elmondta: korai még az öröm az Iszlám Állam szíriai legyőzésével kapcsolatban, és komoly biztonsági kockázatot jelentenek a hazatérő terrorista harcosok is.

A szélsőségesek és a terroristák soha nem haboznak, bármilyen lehetőséget megragadnak arra, hogy beszűrődjenek, infrastruktúrát építsenek ki, és hogy ártatlan embereknek okozzanak szenvedést – mondta Moszab Hasszán Juszef az M1-nek adott interjújában.

Az illegálisan érkező több százezer vagy akár millió ember, veszélyt jelenthet Európára, hiszen a terrorszervezetek kihasználhatják az alvó sejteket – tette hozzá.

Egyértelmű biztonsági kockázatot jelent, hogy egyes nyugati kormányok engedték, hogy a migránsok illegálisan jöjjenek Európába – hangsúlyozta Moszab Hasszán Juszef. Véleménye szerint az is veszélyes, ha a határokon nincs szigorú ellenőrzés. A kormányok feladata az, hogy biztosítsák a megfelelő határvédelmet.

Korai még a győzelmi öröm

Az elmúlt hetek egyik legnagyobb híre, hogy a szövetséges erők győzelmet arattak az Iszlám Állam felett Szíriában. Felvetődik a kérdés, hogy vissza kell-e fogadni hazájukba a terrorszervezetben harcolt nyugati embereket? Moszab Hasszán Juszef szerint a háború még nem ért véget, túl korai még kijelenteni azt, hogy győzelmet arattak a terrorszervezet felett. A politikusok azért nyilatkoznak így az üggyel kapcsolatban, mert

„úgy kell nekik a győzelmi kiáltás, mint egy falat kenyér”.

Véleménye szerint az iszlám szélsőségesség egy folyamatos, tartós jelenség, egészen addig, amíg létezik iszlám dogma.

Hozzátette, sokkal nehezebb a világ különböző pontjain elszóródott iszlám terrorista sejteket felderíteni és kiiktatni, mint egy meghatározott területen végezni velük.

Lehetséges az, hogy az Iszlám Állam kötelékében harcoló terroristák „meggondolják magukat”, és haza szeretnének térni Európába. Azonban elképzelhető, hogy ezek az emberek később a terrorszervezet alvó sejtjei lesznek – magyarázta.

Kifejtette: a kormányok feladata, hogy értékeljék, felmérjék és nyomon kövessék ezeket az embereket. Nem egyszerű feladat, de a figyelmeztető jelek után muszáj fellépni az erőszak ellen.

Moszab Hasszán Juszef szerint az erőszak egy soha meg nem szűnő jelenség, amit nem lehet megállítani. Ez azonban nem jelenti azt, hogy el kell veszítenünk szabadságunkat. Csupán tudatában kell lennünk a világban létező valós fenyegetésnek – fogalmazott.

Hirado.hu, MTI

Sharing is caring!

, , , , , , , ,
Back to Top ↑