Cadmus fordítás Cadmus

Egymást vádolta szélsőségességgel Pakisztán és India az ENSZ-közgyűlésen

2021. 09. 25.

A Narendra Modi vezette indiai kormány legszívesebben “megszabadulna” muszlim lakosaitól – jelentette ki Imran Hán pakisztáni miniszterelnök az ENSZ közgyűlésén elhangzott beszédében helyi idő szerint pénteken New Yorkban.

Narendra Modi indiai kormányfő szeretné “megtisztítani Indiát a muszlimoktól” – fogalmazott távbeszédében a pakisztáni miniszterelnök.

Szavai szerint ma a világon Indiában figyelhetők meg “az iszlamofóbia legrosszabb és a leginkább elterjedt formái”. Indiában nagyjából 200 millió muszlim él.

Imran Hán bírálta az amerikai kormányt, amiért Washington szemet huny az India által elkövetett súlyos jogsértések fölött azzal, hogy Joe Biden amerikai elnök pénteken a Fehér Házban fogadta Narendra Modi indiai kormányfőt.

Indiának az ENSZ-nél akkreditált diplomáciai képviselete élesen reagált a pakisztáni vádakra. Pakisztán úgy viselkedik, mint “a piromán, aki tűzoltónak jelentkezik” – fogalmazott Sneha Dubey első beosztott.

Iszlámábád “a saját kertjében táplálja a terroristákat”, azt remélve, hogy minél több kárt tud okozni a szomszédainak – mondta az indiai diplomata, többek között arra is utalva, hogy éveken át az első számú pakisztáni katonai akadémiának is otthont adó városban, Abottábádban rejtőzködött Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet vezetője, amíg 2011-ben egy amerikai különleges egység nem likvidálta.

MTI

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑