Egyre többen érkeznek Spanyolországba

Az előző évhez képest 200 százalékkal nőtt a tengeren keresztül Spanyolországba érkező migránsok száma, így 43 ezer 467 főre duzzadt.

A Belügyminisztérium által közzétett adatok alapján az idén október 15.-ét figyelembe véve 43 ezer 467 illegális migráns jutott el a spanyol partokra.

Tavaly 14 ezer 195 illegális bevándorlót regisztráltak, akik tengeri úton érkeztek az országba, az idén rekord számban érkeztek.

A nyilatkozat arra hívja fel a figyelmet, hogy az idén 200 százalékkal nőtt a tengeren keresztül Spanyolországba érkező migránsok száma.

2006-ban is rekord számban illegális migránst, összesen 39 ezer 180 főt regisztráltak.

A nyilatkozat arra emlékeztet, hogy 2018 október 15.-ig öt százalékkal többen, 5 ezer 202-en érkeztek az országba a marokkói spanyol exklávékon keresztül.

Másrészről az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága származású jelentésre hivatkozva az idén Spanyolországba jutott illegális bevándorlók 23,5 százaléka guineai, 17,5 százaléka mali és 16,6 százaléka marokkói állampolgár.

Az ország déli részén fekvő Andalúzia autonóm régió kormányfője, Susana Diaz az elmúlt héten a külföldi sajtó képviselőinek nyilatkozva elmondta, hogy a spanyol kormány az év elején közölte velük, hogy 2018-ban 40 ezer illegális migráns érkezésére számítanak.

Diaz figyelmeztette, hogy ha nem sikerülne az illegális migráció kérdését kezelni, az okozná a szélsőjobb megerősödését.

TRT

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑